Субота, 18.05.2024, 09:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт вчителів інформатики Криворізького району

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 134
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Лютий » 28 » «Мікроша - 2013»
12:46
«Мікроша - 2013»
 

Наприкінці лютого на базі Червоношахтарської СЗШ було проведено районний етап обласного конкурсу з інформаційних технологій «Мікроша - 2013». Цей конкурс проводиться 4 рік поспіль серед учнівської молоді шкіл та ЦДЮТ Криворізького району за номінаціями: «Офіс», «Програмування» та «WEB - дизайн». В цьогорічному конкурсі прийняли участь 48 учасників.

Основна мета та завдання проведення конкурсу: сприяння вивченню інформаційних технологій в школах та гуртках ЦДЮТ, виявлення та розвиток обдарованої молоді, поширення і впровадження в навчально-виховний процес сучасних прийомів та методів навчання, обмін досвідом роботи.

Згідно конкурсної програми завдання виконували команди, а також кожен учасник конкурсу виборював першість в одній з номінацій конкурсу в особистому заліку.

Конкурсні завдання розроблялися провідними фахівцями з інформаційних технологій, членами журі конкурсу. Виконання конкурсного завдання, згідно умов районного конкурсу тривало 3 години.

В номінації «Офіс» завдання включали задачі з опрацюванням графіки, тексту, табличних обчислень, роботи з архівами файлів і базами даних, створення презентацій.

Конкурс з «WEB - дизайну» включав завдання: створення WEB-сторінки за допомогою HTML.

В номінації «Програмування» - задачі із загального програмування (алгоритмів, об’єктів) прийняло участь 9 учнів.Максимальна кількість балів в цій номінації – 290.

Результат в даній номінації:

  • І місце – Сокур Марія (Новопільський НВК-1) – 122,5 бали.
  • ІІ місце – Барановський Владислав (Новопільський НВК-2) – 94,5 бали.
  • ІІІ місце – Волошин Станіслав (Червоношахтарська СЗШ-1) – 35 балів.
                         Бабіч Вадим (Червоношахтарська СЗШ-2) – 35 балів.  

Критерії оцінювання конкурсу членами журі: відповідність оформлення програми вимогам естетики і стилю, надійність роботи програмного продукту у різних операційних системах, ефективність використаних технічних можливостей, середовищ програмування.

В номінації «Веб-дизайн» було представлено 13 учасників від 11 шкіл.Максимальна кількість балів, яку міг набрати учасник становила 107 балів.Під час перевірки робіт, в цілому, було виявлено достатній рівень підготовки учасників. Конкурсанти, в своїх роботах, продемонстрували творчий підхід та оригінальність.

Однак, були і типові недоліки: більшість учасників не використовували в своїх роботах форми та скрипти, каскадні стилі; більшість сайтів були не адаптовані до роботи з різними типами браузерів та не адаптовані до розміру вікна.

Найкращий результат в даній номінації показали:

  • І місце – Бельохін Владислав (Новопільський НВК-1) – 102 бали.
  • ІІ місце – Гомон Віталій (Радушанська СЗШ) – 73 бали.
  • ІІІ місце – Барило Андрій (Новопільський НВК-2) – 60 балів.

За результатами 3-х номінацій було визначено результати в командній першості. Команда першість визначалась лише серед тих команд, які були представлені учасниками в кожній номінації конкурсу. Нажаль лише 7 шкіл спромоглися підготувати повні команди. Це Червоношахтарська СЗШ, Новопільський НВК, Радушанська СЗШ, Недайводська СЗШ, Валівська СЗШ, Веселівська СЗШ, Златоустівська СЗШ. Також членів журі приємно вразив той факт, що Новопільський НВК та Червоношахтарська СЗШ зуміли підготувати по 2 команди.

Командна першість визначалась за сумою місць зайнятих членами команди в особистій першості.

Результати командної першості:

  • І місце – Новопільський НВК-1 (кер. Халік В.А.)
  • ІІ місце – Радушанська СЗШ (кер. Дідур Р.М.)
  • ІІІ місце – Червоношахтарська СЗШ-1 (кер. Остренко О.А.)
                         Новопільський НВК-2 (кер. Халік В.А.) 
 
Переглядів: 570 | Додав: Aleksandr_Ostrenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz